Съединените щати отказаха задължения по Парижкото споразумение

13:33, 16 дек 18 / Свят 25 1232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съединените щати не поемат никакви задължения, включително финансови, за изпълнението на Парижкото споразумение.

Министерството на външните работи подчерта, че "позицията на администрацията на Вашингтон остава непроменена".
"Съединените щати възнамеряват да се оттеглят от Парижкото споразумение при отсъствието на по-благоприятни условия за американския народ", се казва в изявлението. САЩ няма да поемат никакви задължения, включително финансови, в подкрепа на Парижкото споразумение и няма да позволят да се използват споразуменията за промяна на климата като средство за преразпределяне на богатството.

Над 200 държави от цял свят се договориха да подобрят и разширят Споразуменито за климата от Париж 2015. След две седмици на тежки преговори в полския град Катовице, делегатите постигнаха победа - конференцията на ООН завърши със споразумение. Участниците във форума избухнаха в бурни аплодисменти след края на преговорите, уточнява Ройтерс.

Преговорите в Катовице бяха именно, за да се постигне консенсус за по-детайлна рамка на Парижкото споразумение от 2015-а година. Преди три години във френската столица страните се съгласиха да не позволят средната температура на планетата да се повиши до 2100 г. с повече от два градуса по Целзий в сравнение с преди индустриалната ера. Новият набор от правила описва как държавите трябва да докладват за извършената работа за намаляване на емисиите и също така регулира изпълнението на международни проекти в областта на опазването на климата.

Веднага след края на конференцията с официалната си позиция излязоха от Държавния департамент на САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама