Трима мъже са задържани за грабеж и отвличане в столицата

15:35, 14 дек 18 25 1864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима рецидивисти са задържани след бързи оперативни действия на столични криминалисти

Софийска градска прокуратура им е повдигнала обвинение за извършен грабеж и отвличане с мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа

На 12 декември (сряда) жител на столицата потърсил помощ в полицията, след като бил ограбен  и отвлечен. Потърпевшият разказал, че  около 19.30 часа, докато паркирал личния си автомобил „БМВ“ пред жилището си, бил нападнат от трима непознати. Заплашили го с пистолет, привели го в безпомощно състояние, завързали го, отнели мъжката му чанта с пари, документи, часовник, ключове от дома му и други вещи. Качили го в техния автомобил, паркиран наблизо. Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезли в жилището му с отнетите ключове, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари. Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на пострадалия в неизвестна посока. Вторият се качил при тях с „пазача му“ и също потеглил. Малко по- късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се е отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Светкавично стартирали оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия от екипи на СДВР. В рамките на разследването били установени и задържани извършителите на престъплението- трима мъже на 27, 38 и 45 години, криминално проявени и осъждани. Установено е, че двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 199 и 142 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама