„Мамма миа“ с юбилеен 25-и спектакъл на сцената на Софийската опера

17:00, 14 дек 18 / Култура и наука 25 1765 Topnovini
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Класическият мюзикъл „Мамма миа“ на режисьора Пламен Карталов ще се играе юбилейно за 25-ти път на сцената на Софийската опера и балет на 16 декември от 11:00 часа. Спектакълът беше видян и на сцената пред Белоградчишките скали по време на фестивала „Опера на върховете“ през лятото на 2018 година. Общият брой на зрителите, които са посетили представлението, е 20 000.

Обикновено мюзикълът на Бени Андершон и Бьорн Улвеус се поставя по света като реплика на прочутата лондонска постановка от 1999 година, която по-късно е пренесена и на Бродуей. Софийската опера и балет притежава пълен лиценз за поставянето на произведението, а с това и режисьорът е имал творческата свобода да направи свой собствен прочит на известния мюзикъл.

Пламен Карталов превръща всички песни на АББА в театър на ситуации и сцени, в които публиката няма да стои като на поп концерт, а участва в действието.

След всяко представление на мюзикъла публиката винаги изпада във френетичен възторг, пее заедно с актьорите и след като те се прибират зад кулисите се чуват възгласи: „Още!“, „Още!“ Артистите Весела Делчева, Люси Козарева, Еделина Кънева, Деница Шопова, Орлин Горанов, Ники Сотиров, Владо Михайлов, Николай Павлов и целият състав получиха и получават заслужената обич на публиката.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани