Ученички от град Елена спечелиха полицейски конкурс

10:30, 13 дек 18 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рисунките на две третокласнички от СУ „Иван Момчилов“ в Елена ще участват в Националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител“. Творбите на момичетата от класа на Йорданка Грънчарова са отличени на областния конкурс на същата тема. Рисунката на Цветелина Янакиева е класирана на първо място, а на Божидара Пламенова е трета.

На 10 декември – Световен ден на човечността, началникът на РУ на МВР в Елена главен инспектор Тодор Тодоров връчи в училището грамотите на талантливите деца. Ученическият конкурс за рисунка е част от планираните дейности по националната програма „Детско полицейско управление“ на Министерството на вътрешните работи, в която е включен и трети клас на еленското средно училище. Проектът е за осмисляне и ангажиране на свободното време на децата и популяризиране на полицейската професия сред тях.

Рисунките на Цветелина и Божидара ще бъдат изложени заедно с творби на победителите в областните конкурси от цялата  страна на церемонията „Полицай на годината 2018“. С тях ще бъде проведен търг, като събраните средства ще постъпят по сметка на националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама