Маринов: Не се налага промяна на мерките за сигурност след атаката в Страсбург

13:55, 12 дек 18 / Политика 25 669 Topnovini
1

На този етап вътрешният министър Младен Маринов не вижда необходимост от промяна на мерките за сигурност в България, след вчерашния атентат в Страсбург.

"В смисъл като ниво на готовност за реакция в България, естествено разпоредих и вече се изпълняват засилени мерки за сигурност, тъй като знаете, наближават Коледните и Новогодишните празници, съответните директори на областни дирекции, директорът на Столична дирекция на вътрешните работи, директорите на главни дирекции ще предприемат действия за осигуряване на по-голямо полицейско присъствие, включително и от специализирани полицейски сили на местата, където се предполага събиране на много граждани, така че да гарантираме тяхната сигурност", каза Маринов.

От своя страна вицепремиерът Красимир Каракачанов осъди снощният атентат в Страсбург и обяви, че България трябва да предприеме превантивни законодателни мерки навреме.

"Не случайно го казвам, тъй като в парламента ще се гледа закона за вероизповеданията, неща, които бяха взети като мерки в Европа, ние ги предлагаме като законодателни инициативи сега, а не, когато стане късно", заяви Каракачанов.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 234 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.