Задържаха газови пистолети, револвер и боеприпаси на "Капитан Андреево"

12:15, 12 дек 18 25 3026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях задържаха митническите служители на “Капитан Андреево” през изминалите три месеца на годината при извършване на щателни митнически проверки на влизащи в страната превозни средства.

При един от случаите митническите служители откриват газов пистолет, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове. Контрабандната стока е открита при проверка на микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски гражданин, който пътувал сам, заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В багажното отделение, сред множество кашони и чанти, е пренасяна и употребявана скара на жар. При огледа митническите служители откриват зад чекмеджето за пепел на скарата, укрит газов пистолет с два пълнителя. В друг кашон, пълен с мандарини митническите служители откриват увит в найлонов плик - револвер. В дървен сандък в багажното отделение на автомобила са открити и 347 газови патрона.

Само преди месец, при проверка на лек автомобил с чужда регистрация влизащ в страната от Турция, митническите служители са открили в багажа на шофьора газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрони, калибър 7.65 mm.

Още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях, укрити в личния багаж на пътници, са открити през последните три месеца при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили.

Контрабандните пистолети, револверът и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама