Прокуратурата разследва виновниците за блокирана улица в Асеновград

09:10, 12 дек 18 / Общество 25 406 Topnovini

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка за установяване на самоуправство по случая със заградена улица в града, предаде БНР. 

Телена мрежа и бетонна ограда вече дни наред блокират улица "Сливница", теренът е отцепен от собствениците на имота и така е възпрепятстван единственият достъп на хората до домовете им, реагират потърпевшите. По скандалния казус вчера те са депозирали и две жалби до прокуратурата.

Протестите на жителите от квартал "Христо Ботев" в града срещу застрояването на терена са отпреди половин година, а реакциите на хората бе заради решение на Общинския съвет, с което мястото се променя от зеленина в парцел за застрояване. 

Заради гражданското недоволство на свое заседание през лятото местният парламент отмени това решение. Въпреки, че предстоят процедури по отчуждаване, бетонирането на улицата и ограждането на имота отново скандализираха асеновградчани, които настояват на предстоящото заседание следващата сряда общинските съветници да вземат решение за незабавно започване на необходимите процедури.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани