Майките на деца с увреждания с нова гражданска инициатива

11:00, 11 дек 18 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майките на деца с увреждания са сформирали Национална гражданска инициатива „Системата ни убива всички”, за да се проведе реформа. Това съобщи в предаването Тони Маринова, председател на Асоциацията на родителите на деца със Синдром на Даун, пред bTV.

По думите й новата гражданска инициатива ще се бори за ратифициране на Протокола за правата на хората с увреждания на ООН, за промяна на модела на оценка на увреждането ТЕЛК. „Това е на дневен ред. Не сме против закриването на ТЕЛК, искаме да се промени тази функционална оценка, за да имаме не политика на помощи, а да имаме политика на доходи”, посочи Тони Маринова.

Тя добави, че няма разделение сред майките, а само 7 самозабравили се жени. Маринова сподели, че когато са обявили майките на деца с увреждания за правозащитници на държавата за тази година, няколко жени са се опитали да откраднат наградата от дете с увреждане, за да демонстрират материалната част на заслугите. „Ние имаме една обща цел, но средствата ни са различни“, поясни Маринова.

Вчера майките на деца с увреждания взеха наградата „Човек на годината“ на Българския хелзински комитет за 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама