Карлос Гон ще прекара Коледа в ареста

12:30, 10 дек 18 / Свят 25 573 Topnovini

Японските прокурори официално обвиниха Карлос Гон във финансови неуредици за това, че не е съобщавал за доходите си. На него му е представена нова заповед за отделни обвинения, което означава, че той вероятно ще прекара Коледа в килия, съобщава БГНЕС.

Бившият президент на „Нисан Груп“, който е на 64 години, беше задържан след арестуването му на 19 ноември по подозрение, че е занижавал декларираните си доходи с около 5 млрд. йени (44 милиона долара) между 2010 и 2015 г.

В понеделник той бе отново арестуван по нови твърдения, а именно през последните три години също е отчел с 4 млрд. по-малко приходи си.

Според японското законодателство заподозрените могат да бъдат арестувани няколко пъти за различни твърдения, което позволява на прокурорите да ги разпитват в продължителни периоди - система, която е критикувана в международен план.

Понеделник беше последният ден, в който прокурорите можеха да държат в ареста Гон и близкия му помощни Грег Кели, преди да ги обвинят или да ги задържат отново. Друг арест ще позволи на властите да провеждат разпити още 22 дни.

В допълнение към обвиненията срещу Гон, прокурорите също са обвинили Кели и самата компания „Нисан“, твърдят местните медии, тъй като компанията е представила официалните документи, които занижават доходите на арестувания вече нейн шеф.

Гон отрича обвиненията срещу него и е „борбено“ настроен, казват източници от „Рено“ - компанията, която формално той все още ръководи. Френската компания вече назначи временно изпълняващ шефските функции.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани