Повече от 100 спортни събития ще се проведат в Албена през 2019-а година

16:52, 08 дек 18 / Спорт 25 2477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малко след спечелването на титлата „Европейски курорт на спорта за 2019 г.”, Албена предизвика сериозен интерес в Брюксел. Залата на Пресклуб „Брюксел” се оказа тясна да побере много желаещи да проследят
Презентацията с основните приоритети и активности на курорта за следващата година. Програмата бе представена пред местни журналисти, общественици, партньори и бизнесмени от Димитър Тачев, зам.-директор „Продажби”, който след това дълго отговаря на многобройните въпроси.

На събитието присъстваха Мая Добрева – извънреден и пълномощен посланик на България в Белгия и Люксембург, Маргита Тодорова – член на Надзорния съвет на “Албена инвест – холдинг” АД и директор „Маркетинг и продажби” на „Албена” АД, Люк Суние – почетен конксул за Валония, Вили Ван Импел –

почетен консул на Република България в Източна Фландрия, Анатоли Илиев – член на Управителния борд на ACES Europe, в залата бе и Кристиян Димитров – директор на Дирекция „Спорт” в Община Варна, която вчера бе обявена за „Европейски град на спорта за 2019 г.”

„Възхитен съм от прогреса на този черноморски курорт. От години следя развитието му и мога да кажа, че отговаря на най-високите световни стандарти. А по отношение на спортната база и многото зеленина сте сред лидерите,” каза Уилям Пинез, дългогодишен директор на протокола на председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

Предния ден, на тържествена церемония в Европарламента в Брюксел, Албена бе провъзгласена за „Европейски курорт на спорта за 2019 г.” Изборът е исторически, тъй като титлата „курорт на спорта” се дава за първи път и в това отношение морската перла на България ще остане завинаги като номер 1 в статистиките. Флагът и сертификатът бяха получени от Маргита Тодорова, която благодари за признанието. „За нас е изключителна чест да бъдем първият в историята „Европейски курорт на спорта”. Това е

признание за огромния потенциал на курортен комплекс Албена и за всичко изградено през последните години като база и възможности за спорт за нашите гости. Вярвам, че сега още повече хора ще могат да се възползват от прекрасните спортни комплекси, които правят Албена по този показател един от най-добрите курорти на планетата,” каза още Маргита Тодорова.

В Албена следващата година ще се състоят над 100 спортни събития, от тях четири европейски първенства – по футбол за девойки до 17-годишна възраст през май, по хокей на трева през юли, по тенис на маса за глухонеми през април, по петанк през септември и др. Наред с това курортът ще е домакин на няколко спартакиади, олимпийски младежки фестивал, тренировъчен лагер на тежкоатлети от Канада, а по инвестиционната програма се реновира инфраструктурата на залата, на футболния комплекс, на игрищата в Оброчище и на плажа се оформят специални площадки за въвличане на повече хора в спортни занимания чрез анимациите за почиващите. Общо над 25 000 души ще се възползват през 2019 г. от спортната база на един от най-добрите световни комплекси в това отношение. Наред с това идното лято Албена ще отбележи своя 50-годишен юбилей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама