Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

18:00, 09 дек 18 / Култура и наука 25 938 Topnovini
1
2
3

В годината на Бърнстейн (2018), когато целият свят отбелязва 100 години от рождението му, Софийска филхармония и маестро Найден Тодоров представят неговата Симфония No 3 „Кадиш“. Големият концерт ще се състои на 13 декември в зала „България“.

Ленард Бърнстейн е един от най-обичаните композитори на всички времена. Автор на мюзикъли, опери, камерна и инструментална музика, той остава в сърцата на почитателите си с енергията, която влага в своите произведения. Tой е единственият композитор на класическа музика, който пробива на Бродуей с мюзикъла „Уестсайдска история“.  Почитан диригент, неговият емоционален и искрен стил на подиума го прави истинска звезда не само сред почитателите на класиката.

Носител на множество награди, той остава в историята и със своята просветителска  и педагогическа  дейност.

С този концерт Софийска филхармония отбелязва и още една годишнина - 90 години от рождението на големия български композитор Александър Танев.

Неговата дъщеря, голямата българска пианистка Борислава Танева, ще представи едно от най-красивите му произведения - Дивертименто концертанте за пиано.

Концертът е със специалното участие на оперната прима - сопраното Ина Кънчева, Веселин Будаков,  Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Детският филхармоничен хор с диригент Славил Димитров и смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова .

Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg, ticketsbg.com и на касата на Софийска филхармония в зала "България".
През месец декември билетите за всички концерти на Софийската филхармония се предлагат с 30% отстъпка, а за учениците и студентите входът е безплатен.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.