БЧК раздава храни на нуждаещи се във Враца

11:40, 07 дек 18 25 1311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БЧК Враца започна раздаването на хранителни продукти по Оперативната програма за храни и материално подпомагане на най-нуждаещите се хора. Разкрити са два пункта, обясни директорът на Областния секретариат на организацията Гергана Михалчева:

"Пунктовете са в административната сграда на БЧК Враца и в Централен склад. От 10 декември започваме зареждане на 4 общини в област Враца, които в рамките на няколко дни ще бъдат заредени изцяло с хранителни продукти. Това са общините Мизия, Хайредин, Роман и Борован. Поетапно през януари ще започнем зареждането и на останалите общини на област Враца, така че най-късно до средата на месеца в цялата област хората да имат възможност да получат храните, които им се полагат."

За всеки потребител на програмата са осигурени 16 вида хранителни продукти с общо тегло 24 кг, обясни пред БНР Гергана Михалчева:

"Хубавото тази година е, че ще успеем да задоволим исканията на хората от най-желаните продукти, а именно захар, олио, боб, ориз и други необходими продукти, които те определят като такива. Искрено се надяват те да оценят хранителния пакет като полезен. Постарахме се да започнем по-рано, за да сме полезни на хората в навечерието на Коледа и Нова година, да ги подкрепим, за да посрещнат и те подобаващо тези най-големи християнски празници." 

Близо 14 000 са потребителите на програмата във Врачанско, най-голям е техният брой в община Враца - почти 4 000.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама