КЗП ще има дежурни екипи за студентския празник

13:00, 07 дек 18 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 8 декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи, които да отговарят на евентуални сигнали от студенти, съобщи председателят Димитър Маргаритов.

„Разчитайки вероятно на празничната еуфория и на това, че студентите може би няма да имат много съществени претенции, в предишни години търговци не са предоставяли в пълен обем обещаното. Например, настаняват ги в стаи с повече легла. Миналата година имахме случаи, в които не беше отоплен достатъчно добре съответният хотел и се наложи след нашата намеса да се предприемат допълнителни действия от страна на персонала“, припомни Маргаритов.

„Ние ще сме на разположение и там, където хората почувстват дискомфорт или усетят, че се прави опит да бъдат измамени и да не получат това, което им е обещано, за парите, които са платили, се надявам да успеем да откликнем своевременно. И по пътя на компенсацията, която хотелиерите могат да предложат, да направим така, че почти никак да не се среща огорчение в хода на провеждането на този празник“, каза още председателят на КЗП.

Маргаритов посъветва студентите да не подминават с безразличие какъвто и да е възникнал проблем, защото по думите му недобросъвестните търговци вероятно разчитат именно на това. „Да реагират. Да опитат да се разберат с този, който им предоставя съответната туристическа услуга каква компенсация биха получили. И, като активна потребителска позиция, да сигнализират при нас, ако търговецът не откликва на основателните им претенции, за да можем да се намесим и да наложим санкции при установяване на нарушения“, препоръча още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама