Ангел Петричев: Срещу "Лудогорец" се води пропаганда от ЦСКА

10:50, 07 дек 18 / Спорт 25 1472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев смята, че срещу шампионите на България се води яростна пропаганда. Според него основният конкурент за титлата в лицето на ЦСКА опитва да измести фокуса от собствените си проблеми, като хвърля обвинения срещу разградчани, че си купуват първенството.

Двата отбора завършиха 1:1 на стадион "Българска армия" в дербито на кръга в Първа лига, като този резултат остави "Лудогорец" с шест точки аванс на върха в първенството. "Червените" са втори с 39 точки.

"Класата си пролича и този мач в много аспекти на футбола. Безпристрастният фен, който гледа мачовете за удоволствие, при всички случаи е останал с впечатлението, че "Лудогорец" е по-класният отбор - въпреки напрежението, въпреки обстановката, която се създаде", каза Петричев пред bTV след срещата.

"Обикновено преди мачове на "Армията" се създава напрежение с цел да ни повлияе по някакъв начин, но виждате, че през годините нашите момчета не се огъват. Аз съм горд с тях. Този мач беше наш, трябваше да го спечелим", допълни той.

"В последното време виждате една изключително яростна пропаганда, която е малко в стил "Гьобелс". Да се търси врагът, за да се отклони вниманието от други проблеми. За съжаление в България много добре умеем да търсим проблемите там, където не са", каза още изпълнителният директор на "Лудогорец".

"Форматът на шампионата е такъв, че най-силният отбор става шампиони. Просто няма как, каквито и средства да се използват, да стане някой шампион, без да има спортно-технически умения".

"Ние нашите проблеми си ги имаме и си ги знаем много добре. Не сме щрауси, които са си заровили главите в пясъка. Виждате, че предприехме и структурни промени, привлякохме опитни специалисти, които да ни помогнат да продължим да се развиваме. При нас желанието е да не се занимаваме със скандали, а да се развиваме във всички посоки. Допуснали сме много грешки през годините, но никога не сме търсили причината извън пределите на "Лудогорец". В главите ни никога не минава мисъл за пропаганда", завърши Петричев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама