Манолова: С приемането на Закона за личната помощ се показа как се започва реформа

10:30, 07 дек 18 / Политика 25 1403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Беше изключително трудно да убедим депутатите, институциите, за това колко е важен Законът за личната помощ за хората с най-тежки увреждания. След 7 месеца палатков лагер, блокади, оставки, обиди, успяхме да ги убедим. Вчера той беше приет единодушно. Това изглеждаше немислимо през юни, коментира омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

По думите ѝ с тази спечелена битка е показано как може да започне реформата.

"Лично за мен това също е изключително важна кауза, тъй като аз застанах зад тези жени и казах, че няма да мръдна от там, докато каузата не бъде наистина реализирана. Но от друга страна сега е моментът да кажа добри думи за всички, които помогнаха това да се случи. Голям успех - пълна подкрепа", отбеляза Манолова.

Тя открои съдействието на правителството, премиера, председателя на социалната комисия, вносителите от БСП и ВОЛЯ, депутатите, медиите.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения. Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане, коментира тя.

Омбудсманът допълни, че очаква подкрепа за Закона за частния фалит, както и за дейността на колекторските фирми, тези за бърз кредит и банките.

По повод предложенията Манолова да бъде кандидат на левицата за кмет на София, тя коментира, че си харесва сегашната работа.

"Да работя за каузи, които са важни за хората, да печелим заедно победи, е несравнимо усещане. Имам огромната привилегия да съм човекът, който защитава гражданите. Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, успокойте се, няма страшно", отбеляза още омбудсманът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама