В “Шоуто на Слави”: Документ показа каква е ролята на Десислава Радева в Катовице

14:57, 06 дек 18 / Политика 25 1331 Topnovini
1

Вчера Слави Трифонов разкри в шоуто си, че съпругата на президента Румен Радев е била записана в списъка за конференцията на ООН в полския град Катовице като заместник-водач на делегацията и експерт по екология.

"Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", заяви водещият и обяви, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски.

"Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари", отбеляза Трифонов.

В предаването бе показан и официален документ, в който се показва позицията на Десислава Радева. Днес медии тиражираха и отговора от страна на президентството, Оттам съобщават, че Десислава Радева е била по това време в Краков с друга програма. Това обаче не променя факта, че президентската съпруга е вписана като зам.-шеф на делегацията. Нещо повече - означава, че ако Радев е възпрепятстван да вземе решение или да посети събитие по време на визитата, ще бъде сменен от Десислава Радева, вместо от министъра на екологията Нено Димов. 

До момента няма коментар от страна на Румен Радев или Десислава Радева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани