Ревизоро отговаря на Марешки за крупните контрабандисти в България

10:50, 06 дек 18 25 3687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задочен спор между лидера на „Воля” Веселин Марешки и депутатът от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро в NOVA. Марешки обвини Ревизоро, че покровителства контрабандисти на горива, а Емил Димитров отговори, че самият Марешки е купувал горива със съмнителен произход.

„Искаме категорично оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов за цялостно творчество. Защото един от неговите депутати, който е шеф на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба с контрабандата, прави изявлението, че има двама крупни контрабандисти в България, които в момента направиха бурен възход на дейността си, но това не може да стане без тези, които ги наблюдават. И сега ние питаме това поредната далавера на ВМРО ли е”, каза Веселин Марешки вчера.

„Бурният възход на дейността на тези фирми е свързан пряко и с дейността на г-н Марешки, той също е закупувал от подобни складове горива. Но, аз, когато съм узнал сигналите, съм сезирал главния прокурор, разпитан съм от прокурор Даниела Начева, която отговаряше за това досъдебно производство. Приобщиха го към друго производство, беше поискано отнемане на лиценза на този икономически оператор, така че всичко, което се иска от мен, аз съм го направил. Прокуратурата продължава работа по случая”, отговори на обвиненията Емил Димитров.

Той обясни, че затворената заради нелегална търговия с горива компания обаче се е разделила на други две фирми, които и в момента пререгистрират нови транспортни фирми, а търговията с горива е била прелята в „друг оператор”.

„Има обвинителни актове, има даже и смъртни случаи по тая ситуация”, заяви Димитров, но категорично отказа да даде подробности, като прехвърли към разследващите органи и уточни само, че „има починал човек при съмнителни обстоятелства”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама