Фандъкова се срещна с представители на бизнеса за подобряване на въздуха

18:45, 05 дек 18 25 1083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представителите на големи работодателски организации, членове на бизнессъвета към кмета на Столична община, подкрепиха искането на кмета на София Йорданка Фандъкова да бъдат въведени стандарти за въглищата и брикети с високо съдържание на сяра и да не бъдат продавани за битово отопление. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

"Въглищата с високо съдържание на сяра замърсяват най-много и имат ниска енергийна калоричност, тоест, топлят помалко", е пояснила кметът Фандъкова. Стандартът за въглищата беше разработен от МОСВ по предложение на Столична община и в момента се разглежда от депутатите в Народното събрание. Представителите на бизнеса са заявили подкрепа и за предложението на Столична община за въвеждане на екостикери, които да отразяват екологичния стандарт на всички автомобили.

Представителите на големия бизнес в България подкрепят мерките за подобряване на качеството на въздуха, които реализират кмета Фандъкова и нейния екип. КРИБ и Столична община ще организират кръгла маса, на която да бъдат обсъдени политиките за подобряване на качеството на въздуха, за които трябва да се търси подкрепата както на други институции, така и на бизнеса и гражданите.

Заместник-кметът Дончо Барбалов е направил презентация за бюджета на Столична община за 2019 г.

Важно е да продължи устойчивото развитие на града, е казала Фандъкова. "Последователно в последните години залагаме едни и същи приоритети, защото това е начинът да постигнем съществена промяна и развитие на града. На първо място това са екологията и чистотата", е казала също кметът Фандъкова.

Бизнесът е изразил подкрепата си за работата по водещи приоритети на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама