Осъдителни присъди за крадците на банкомата в Сапарева баня през 2017 г.

16:30, 05 дек 18 25 1873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът наложи ефективни присъди на четиримата мъже, извършили кражба на пари от банкомат в град Сапарева баня. Те бяха заловени при операция, проведена от служители на отдел „Криминална полиция“ в ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Кюстендил.

В ранните сутрешни часове на 9 ноември 2017 г. трима мъже отнеха касета с пари в размер на 8 700 лева. При огледа бе установено, че престъплението е извършено чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство на банка в града. При взрива бяха нанесени щети на обща стойност от 21 280.58 лева. По-късно те направиха опит да отнемат и други касети, съдържащи 17 400 лева, но престъплението бе осуетено след намеса на полицейски служители от РУ-Дупница.

В хода на работата бе установен и техен помагач. Изяснено бе, че те са се придвижвали с откраднат лек автомобил „БМВ Х5“и регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. След намесата на полицията те бяха установени, заловени и предадени на органите на съдебната власт.

Вчера съдът одобри споразумението, сключено между Районната прокуратура – Дупница и защитата на четиримата подсъдими, извършили в съучастие кражбата. Пред магистратите подсъдимите са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението също са възстановени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама