"Саутхемптън" с нов мениджър

16:50, 05 дек 18 / Спорт 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австриецът Ралф Хазенхютъл е новият мениджър на "Саутхемптън", обявиха от ръководството на на клуба. 51-годишният специалист заменя на поста уволнения Марк Хюз, който напусна клуба след серия от десет последователни мача без победа във Висшата лига. Договорът на бившия наставник на "Лайпциг" с тима от "Сейнт Мерис" е за срок от две години и половина.

Именно начело на германския отбор в Бундеслигата Хазенхютъл привлече вниманието на редица клубове. Той изведе Лайпциг до втората позиция в крайното класиране на сезон 2016/17 и до четвъртфиналите на Лига Европа през изминалата кампания. Австриецът напусна тима след края на миналата година, когато Лайпциг завърши на шеста позиция.

"Спешно се нуждаехме от промяна, за да се върнем обратно към потенциала, с който разполагаме и резултатите, които трябва да постигнем“, заяви в свое изявление президентът на "Саутхемптън" Ралф Крюгер. Поради тази причина, ние сме изключително удовлетворени от това, че Ралф Хазенхютъл се съгласи да стане наш мениджър и да направи всичко по силите си, за да ни върне обратно в правилния път“, завърши той.

"Светците" се намират на предпоследната позиция във временното класиране на Висшата лига на точка пред "Фулъм", като тази вечер гостуват на "Тотнъм" на "Уембли“ в среща от междинния 15-и кръг на Висшата лига.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама