В БСП недоволни от отговора на АПИ за исканите проверки по магистралите

14:00, 05 дек 18 / Политика 25 1733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От БСП разкритикуваха работата на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) заради поискани от социалистите проверки на ключови отсечи от магистрали в страната. Преди месец от левицата внесоха искане в агенцията за извършване на проверка на определени участъци от магистралите в страната. Социалистите настояваха независима европейска лаборатория да извърши проверките.

„Получихме до парламентарната група отговор от АПИ на нашето искане за проверка на строителството на някои отсечки от магистралите. След 30 дни получихме отговора. За нас този отговор е опит да ни се хвърли прах в очите и да се замете случаят. В него се съдържат неверни твърдения. Абсурдно е например да не може да се направи проверка на вече построен път. В отговора се твърди, че такива проверки могат да се правят само по време на строителството, но не и когато пътят е приключен”, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова.
 
Тя добави с какво още не е съгласна левицата: „За нас също така е неприемливо твърдението, че такива проверки се правят от лаборатория, посочена от изпълнителя – тоест строителят да проверява сам себе си. Това не може да гарантира обективност на изследването. Неприемливо е опозицията да дава експерти на АПИ, за да решат проблема. За нас това предложение означава, две неща – или некомпетентност, пътната агенция признава, че не може да се справи и иска експерти от БСП, или е поредният опит да ни накарат да се сговорим, да седнем ние чрез наши експерти, строителите и агенцията и да заметем случая”.  
 
Нинова посочи, че социалистите настояват за трета независима страна, „която да бъде европейска независима лаборатория и не е оперирала досега в България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама