Люпко Петрович започна работа в ЦСКА

12:50, 05 дек 18 / Спорт 25 1784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес сръбският специалист Люпко Петрович започва работа в ЦСКА, обявиха от "червения" клуб.

"Той ще бъде консултант и ще помага на клуба ни със своя богат международен опит и връзки по цял свят. Върхът в кариерата на 71-годишния сърбин е спечелването на Купата на европейските шампиони с Цървена звезда през 1991 година.

Петрович има опит като треньор в повече от 20 клуба в държави по цял свят. Той е ставал три пъти шампион на Югославия. Печелил е титлата и на Руанда, както и на България, като освен това триумфира и с Купата на страната ни. Специалистът е печелил също така три пъти Купата на Югославия и веднъж Купата на Китай. За последно Люпко Петрович беше треньор в Руанда, където с отбора на АПР (отбор на патриотичната армия на Руанда) отново грабна златните медали в първенството на страната.

След края на договора му, Петрович се присъедини към екипа на най-големия български клуб ЦСКА. Сигурни сме, че с безценния си опит той ще бъде много полезен на нашия тим", пишат още от клуба.

Петрович има три периода начело на "Левски". Той води "сините" в общо 76 мача. Ставал е шампион с тима от "Герена" през 2001 г., като беше награден за 100-годишнината на "Левски" през 2014 г.

Сърбинът е близък със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, тъй като прекара четири периода в "Литекс". С ловчанлии има една спечелена Купа на България през 2004 г.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама