Производители на чанти във Велико Търново заплашват с протести, ако токът поскъпне

10:50, 05 дек 18 / Общество 25 418 Topnovini
1

Производители на чанти и полиетиленови опаковки във Велико Търново заявиха, че ако електроенергията на свободния пазар при дългосрочно едногодишно договаряне поскъпне драстично, ще спрат производството си и ще излязат на протест, предаде БНР.

Електроенергията на свободния пазар при едногодишно договаряне за големи консуматори поскъпна с над 20%, което вече е рисково, коментира Милен Георгиев, съсобственик на една от най-големите компании у нас за производство на полиетиленови опаковки. Ако се стигне до нива от няколкостотин процента увеличение на цената, каквито са последните пикове при търговията на ток за денонощие, излизаме на протест, посочи Георгиев:

"20% дори за нас са критични, ще трябва големи икономии да направим, за да ги покрием. Ако става дума за 350%, просто по-добре да спираме. Ако има увеличение ще протестираме, защото в момента свободният пазар е контролиран от НЕК."

По думите на Милен Георгиев, поскъпването на тока не може да бъде калкулирано в крайната цена на продукцията, защото тя става неконкурентна. Дружеството изнася 65% от производството си в Западна Европа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 87 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.