Валери Симеонов: Не бащината ми къща е обрана, а постройка до нея

09:50, 05 дек 18 25 1530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не бащината къща на бившия вицепремиер Валери Симеонов, а постройка до нея е била разбита, каза лидерът на НФСБ за bTV. Коментарът му е в отговор на информацията, че бащиния му дом в козлодуйското село Бутан е бил разбит и ограбен.

„Взели са вино и телта от лозята, но просто не са съобразили, че са поставени камери вкъщи и бяха установени на втория ден и задържани. Единият отива да реже кабела на камерата и при рязането веднага се запечатва лицето му. Не съм притеснен, взел съм мерки”, поясни Симеонов.

Той подчерта, че не иска хората да остават с впечатлението, че село Бутан е опасно за живеене, напротив – мястото било с установени традиции а престъпления почти нямало.

Симеонов коментира и случая с 31-годишния мъж от селото, който извърши редица престъпления, в това число многократно изнасилване на възрастна жена и побой с лопата на друга.

„Това са грозни факти от нашата действителност. За съжаление ние не можем да игнорираме по някакъв начин, да премахнем такива случи на криминално проявени индивиди. В случая мястото на такива индивиди е в затвора, а не на свобода и тук трябва да се извърши един преглед като се започне от цялата тази предистория на този човек, който явно е с такова криминално досие и може би ще трябва да се извадят и да се установят виновните на това, че този човек не е на топло”, добави лидерът на НФСБ.

Той се обяви за по-строгото прилагане на законите в подобни случаи, за да не страдат невинни хора. Оказа се обаче, че извършителят все още не е в затвора.

„Ние сме си свършили нашата работа, предали сме съответните материали на прокуратурата, те решават какво ще се случи с тези инциденти”, заяви кметът на селото Ивайло Иванов. От районното управление на полицията в Козлодуй пък побързаха да успокоят гражданите, че обстановката в селото като цяло е спокойна и владеят изцяло състоянието на престъпността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама