Измамиха баба в Монтанско с 5000 лева

17:30, 04 дек 18 25 1588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жена на 82 години от Лом е дала вчера 5000 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във времето от 9,30 до 12,30 часа жената получила няколко обаждания на стационарния си телефон от непознат, който се представил за служител на полицията и казал, че тя участва в акция за залавяне на телефонни измамници. За целта трябвало да остави всичките си спестявания в плик на прозореца на къщата, за да може измамникът да ги вземе и полицията да го залови. Непознатият уверил, че след "приключване на акцията" парите ще й бъдат върнати. Възрастната жена повярвала на всичко и оставила плик с около 5000 лева на прозореца на приземния етаж на къщата си. След час установила, че парите ги няма, а след още два часа се обадила в полицията и разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди седмица друга възрастна жена от Лом даде 10 000 лева на телефонни измамници, за този период и в Монтана станаха две подобни измами. Много хора от региона са подали сигнали в районните управления на МВР и на телефон 112, че са получили обаждания на своите телефони от измамници, но не са им повярвали. Според криминалистите от ОД на МВР в Монтана преди празниците измамниците са се активизирали и хората трябва да са изключително внимателни при подобни обаждания.

През миналата година в област Монтана станаха 81 измами, като жертвите дадоха над 300 000 лева. През тази година измамите са по-малко, но в последните дни започнаха рязко да нарастват.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама