Антъни Джошуа готов за битка с Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър

15:50, 04 дек 18 / Спорт 25 1396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Антъни Джошуа обяви, че е готов да се изправи срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри. Британският боксьор, който държи три от четирите световни титли в тежка категория, отговори за критиките, че избягва сблъсъци със сериозни съперници.

Уайлдър и Фюри завършиха наравно в зрелищна битка в Лос Анджелис на 1 декември. Тайсън нарече сънародника си "пиле" и подчерта, че по-скоро очаква реванша с Дионтей, отколкото да се изправи срещу Джошуа.

Това означава, че Антъни вероятно ще трябва да се изправи срещу други съперници и да почака за мечтаното обединение на всички титли и званието абсолютен световен шампион.

След като мениджърът на Уайлдър Шели Финкъл предположи, че двубой между клиента му и британеца все пак може да се случи, Джошуа написа в Twitter: "Защо този глупак чакаше толкова дълго? Сякаш ние не сме заинтересовани? Както и да е - браво, Фюри. Хората на Уайлдър те пожелаха, защото смятаха, че си приключил с бокса. Ще ви дам възможност, когато сте готови. На който и да е от двамата".

Преговори за мач между Джошуа и Уайлдър се водеха няколко пъти през годината. Темата стана актуална, след като през март британецът победи Джоузеф Паркър и спечели пояса на WBO, с което направи първа крачка към обединяването на всички титли. В крайна сметка преговорите пропаднаха.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама