"Манчестър Сити" е пред отстраняване от Шампионската лига

16:50, 04 дек 18 / Спорт 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на "Манчестър Сити" може да бъде изхвърлен от Шампионската лига, ако се докажат сериозните нарушения на правилата за Финансов феърплей на УЕФА, за които съобщи списание "Шпигел" миналия месец.

Това бе потвърдено от президента на европейската футболна централа Александър Чеферин по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията в Дъблин. Ако се стигне до най-лошия вариант за английския тим, той няма да бъде допуснат до участие в следващото издание на Шампионската лига.

"Гражданите" бяха глобени с 49 милиона паунда за нарушенията си през 2014-та година, но се разминаха с по-сериозно наказание, а в последствие 31 милиона от глобата бе опростена, след като клубът спази изискванията на УЕФА. След твърденията на "Шпигел", че клубът е подписал фиктивен спонсорски договор, с който на практика катарските собственици са налели пари в отбора, независима комисия поднови разследването, а Чеферин коментира случая.

"В момента оценяваме ситуацията. Независима комисия работи по случая. Много скоро ще имаме отговори какво ще се случи", каза словенецът в Дъблин.

Според изнесените документи "Манчестър Сити" е нарушил правилата на Финансовия феърплей със 188 милиона паунда. От шампионите на Англия отказват коментар по случая и наричат действията на Дер Шпигел "организирана и явна кампания за очерняне имиджа на клуба".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама