Седем плувци ще ни представят на Световното в малък басейн в Китай

18:50, 03 дек 18 / Спорт 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подобряване на личните резултати е целта пред българските плувци на предстоящото световно първенство в малък басейн в Ханчжоу, Китай. Рекорден брой от седем състезатели ще представят България на шампионата от 11 до 16 декември.

При мъжете ще стартират Антъни Иванов (50, 100, 200 м етра бътерфлай), Калоян Братанов (100 метра свободен стил, 200 м съчетано), Йордан Янчев (200, 400 м свободен стил), Любомир Епитропов (100, 200 м бруст), Светлозар Николов (100, 400 м съчетано), а при жените - Габриела Георгиева (100, 200 м гръб) и Диана Петкова (50, 100 св. стил, 100 м съчетано).

За първи път от много години България ще има представители и в мъжките щафети. На този етап са подадени заявки за три щафети, а на мястото може да бъде направена и заявка за четвърта, разкри генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски.

"Мисля, че от 1986 година на световно не сме правили щафети. Нашето желание не е само да присъстваме в щафетните плувания, а да оставим следа. Очаквам всички състезатели да бъдат пределно мотивирани и да постигнат възможно най-добри времена, за които са подготвени", коментира Минковски.

Голямата надежда за финал на шампионата Антъни Иванов разкри, че с личния му треньор са работили сериозно върху обръщанията.

"На малкия басейн обръщанията са повече,но работихме върху този компонент. Надявам се да се получи. Не мисля, че сезонът ми е слаб. Имахме финал за първи път от 20 години на европейското първенство в Глазгоу. За мен това не е слаб сезон. Сега през декември искам да покажа, че сме работили доста през годината", коментира Антъни Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама