Габровски шеги оживяват на кино

19:40, 03 дек 18 / Култура 25 1930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5 декември от 17:30 часа в Музея на хумора и сатирата ще се състои едно от най-габровските събития за 2018 година. Емил Михов – фотограф, оператор, режисьор, историк и най-вече габровец, представя за първи път пред  широка публика филмирани габровските шеги. Събитието ще се състои в Залата на жирафите и на него ще присъстват всички участници в проекта.

Идеята на екипа на Box Vision да екранизира габровските шеги е стара и е свързана с целите на киноцентъра да популяризира местни, родни истории. В края на 2018 година, с подкрепата на Програма Култура на Община Габрово и Музея на хумора и сатирата, тези кратки филми вече са факт. Стилът на заснемане е нестандартен и завладяващ. С помощта на театрална трупа „Гаргара“ са пресъздадени 47 анекдота. На 5 декември те ще бъдат официално представени в Музея на хумора и сатирата, а след това ще бъдат пускани в социалните мрежи и габровските културни институции. Предстои и тяхната преработка и филмиране на японски, поради големият интерес от японската публика към тях.

Екипът на Box Vision има желание да продължи със заснемането и на нови габровски шеги, за да се събере и популяризира един типично габровски фолклор, който не е спрял са съществува, а продължава да се развива и през забързаното ежедневие на XXI век.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама