Жълт код за ниски температури в шест области на Северна България

07:10, 03 дек 18 25 2342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България - с разкъсана висока облачност. В западната половина от Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо и там дневните температури ще останат отрицателни - минус 4 - минус 2 градуса, а в останалата част от страната - между 4 и 9 градуса.

Жълт код за ниски температури е обявен в шест области в Северна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново и Русе. Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември - слабо ще се понижи.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 6-9 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През по-голямата част от следващата седмица съществени валежи не се очакват. Във вторник от запад облачността ще се увеличи, все още без валеж. Едва привечер в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В планините и планинските райони ще се задържи по-топло, отколкото на места в Дунавската равнина и в котловините, където ниската облачност и мъглата ще останат почти през целия ден; през нощта срещу сряда там са възможни и поледици.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама