Софийски апелативен съд глоби с 3 000 лева бизнесмен, скрил 96 000 лева данъци

13:00, 02 дек 18 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Софийския апелативен съд отмени оправдателната присъда на Окръжния съд в Монтана по дело срещу бизнесмена Б. С. за данъчно престъпление, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.
Според магистратите в периода от 11 декември 2013-а година до 13 януари 2014-а година, в Монтана, в длъжността си на управляващ акционерното дружество подсъдимият Б.С. избегнал плащане на данъчни задължения в особено големи размери – 96 100,20 лева, дължими суми по Закона за ДДС за месеците ноември и декември 2013-а година, съобщи в.“Труд“.

За да скрие данъците, бизнесменът използвал документи с невярно съдържание в счетоводството – данъчни фактури за фиктивни доставки на термопанели, и подал неверни данни в данъчните декларации пред Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. А освен това и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Софийският апелативен съд е отменил оправдателната присъда на Окръжния съд в Монтана и е постановил нова присъда, с която бизнесменът Б. С. е признат за виновен, като е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба в размер на 3 000 лева за извършеното от него престъпление против данъчната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама