Петър Стойчев е блокиран в Буенос Айрес

14:50, 30 ное 18 / Спорт 25 979 Topnovini
1

Петър Стойчев и екипа му са блокирани в аржентинската столица Буенос Айрес заради срещата на свето вните лидери от Г-20. Българинът не може да стигне до залата, в която заседава Международната федерация по ледено плуване и продължава да бъде в хотела.

„Мислех, че драмите свършиха като стъпихме на твърда земя в Ушуая, но съм се излъгал. На не повече от 200 метра от мен е „Каса Росада”, който е правителственият дворец на Аржентина и всичко около него е блокирано от полиция. Невъзможно е да се повика такси или друг автомобил, защото районът е отцепен и тотално недостъпен. Стоим в лобито на хотела и гледаме какво става навън. Спокойно е, няма напрежение, но шанс да изляза и стигна до залата, където е ръководството на федерацията е невъзможен“, каза плувецът, цитиран от БГНЕС.

"Вероятно с конферентна връзка ще осъществим контакт и коментираме с колегите предстоящия сезон за догодина. До сега не бях попадал в такава ситуация , но винаги има първи път. Всички гости , които напускат нашия хотел бутат куфарите и ходят пеша няколко километра, за да стигнат до място за транспорт до летището. Вероятно и ние така ще направим когато му дойде времето да хванем самолета от тук, защото друг вариант няма. Точно в епицентъра на събитията сме, но пак ще повторя , че всичко е спокойно и полицията се грижи за реда и безопасността на хората”, каза Петър Стойчев.

За подвига, който направи с плуването си в Антарктида, българинът ще говори за първи път пред българските медии на 3-ти декември от 11:00 часа на басейн „Спартак” в София. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 130 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.