Борисов: Трябва да засилим партньорството с Мароко в търговията и сигурността

14:10, 30 ное 18 / Политика 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съществуват големи възможности между България и Мароко за сътрудничество в сферата на сигурността, борбата с тероризма и търговско-икономическите връзки. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с мароканския си колега Ел Отмани в Рабат.

„Единодушни сме, че е необходимо засилването на партньорството с цел повишаване на инвестициите и стокообмена между двете държави”, посочи още премиерът.

Снощи, по време на среща, мароканските власти предупредиха Борисов, че е много вероятно да започне бежанска вълна от Африка от 40 млн. души, които да тръгнат към Европа заради климатичните промени.

Именно затова трябва да се направят инвестиции в икономическата социалната сфера и за ограничаване на раждаемостта.

По време на разговорите беше обсъдено и разширяването на търговско-икономическите връзки между България и Мароко. Двамата правителствени ръководители бяха единодушни, че е необходимо засилването на партньорството с цел повишаване на инвестициите и стокообмена между двете държави.

Премиерът на Кралство Мароко Саад Еддин Ел Отмани изрази силно задоволство от разговорите. „Нашите отношения са врата на Изтока и Запада и Севера и Юга. Вашето посещение се вписва в общите ни усилия да засилим сътрудничеството си във всички сфери и нива“, подчерта още мароканският министър-председател.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама