Кремъл изрази съжаление за решението за отменената среща Путин-Тръмп

09:10, 30 ное 18 / Свят 25 2542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кремъл съжалява за решението на американското правителство да отмени срещата между държавните глави на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп. Това заяви прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Това означава, че обсъждането на сериозни въпроси от международния и двустранния дневен ред се отлага за неопределено време", каза той.

По-рано Тръмп написа в Twitter, че е взел решение да се откаже от срещата с Путин в кулоарите на Г-20 в Аржентина заради неотдавнашния инцидент в Керченския проток.
Кораби на руската гранична охрана откриха огън по украински кораби в неделя, докато са опитвали да преминат през Керченския проток и да влязат в Азовско море. Русия настоява, че корабите са нарушили границата й, а Украйна твърди, че те са били в международни води.

Заместник-началникът на Службата за сигурност на Украйна Олех Фролов каза вчера пред журналисти, че руски изтребители Су-30 и щурмови вертолет Ка-52 са изстреляли четири ракети по корабите. По думите му е "чудо, че украинските моряци са оцелели". За пръв път се съобщава за участието на летателни машини в инцидента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама