"Лудогорец" се изправя срещу "Байер" Леверкузен

12:50, 29 ное 18 / Спорт 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двубоят от предпоследния, пети, кръг на турнира Лига Европа "Байер" (Леверкузен) - "Лудогорец" ще се играе тази вечер на "БайАрена" от 19.55 часа.

Срещата е без значение за класирането на двата отбора. "Лудогорец" е без шансове да излезе от групата, като заема третото място в група А с едва две точки, докато "Байер" вече си осигури участие във фазата на елиминациите.

От лагера на тима от Разград обаче не гледат на двубоя като такъв без значение. Те заявиха, че ще излязат да играят за честта си, въпреки че се очакват доста промени в състава. Мачът е важен и от гледна точка на клубния коефициент, тъй като всяка точка в Европа помага на отбора да трупа актив за ранглистата.

Той не може да разчита единствено на бразилския халф Густаво Кампаняро, който е контузен. Почти сигурно в състава на "Лудогорец" ще има промени. След седмица шампионите се изправят срещу ЦСКА във важен мач от Първа лига и ще запазят ключови футболисти за този мач.

В първия мач между двата тима през септември "Лудогорец" допусна обрат, водейки с 2:0, но в крайна сметка загуби с 2:3. Тогава шампионите се представиха на ниво в първите 30 минути, но след почивката "Леверкузен" имаше предимство.

Формата не е на страната на българския тим, който има само две победи като гост в последните си десет срещи от европейските турнири. Те дойдоха в предварителните кръгове срещу грузинския "Торпедо" (Кутаиси) и "Крусейдърс" от Северна Ирландия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама