Тайните на сока от касис

09:00, 02 дек 18 25 2500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Установено е, че касисът е плод, изключително полезен за здравето. Той е богат на антиоксиданти и витамини, а освен това притежава антибактериални свойства, които подобряват имунитета и предотвратяват възпаленията. Плодът може да се намери под различни форми като сок, чай, капсули или натурално масло, като носи много ползи за организма – едно от които, че бързо може да ви помогне да поддържате силен имунитет и да се справите бързо с вирусните инфекции.

Богат на антиоксиданти

Наситеният цвят на касиса се дължи на високото съдържание на антоцианини. В плода се намират 15 уникални вида от тези съединения, които са едновременно пигмент и мощен антиоксидант. Тези полезни вещества неутрализират свободните радикали, предизвикващи възпаления и сериозни хронични заболявания.

Екстрактът от касис спомага дори за блокирането на растежа и разпространението на някои от най-често срещаните видове рак.

Касисът съдържа флавоноиди и полифеноли, чиито антиоксидантни свойства съдействат за предотвратяването на натрупвания върху артериалните стени. Това осигурява по-добро кръвообращение, а Омега-3 киселините в плода помагат за регулиране на нивата на холестерола.

Подсилва имунитета

Една чаша плодове касис съдържа тройна доза от необходимия ви за деня витамин С. Неговото действие помага на тялото да се справи с вредните микроорганизми и намалява времетраенето на настинки, както и вирусни и респираторни инфекции. Витамин С е антиоксидант, който предпазва организма от оксидативен стрес.

Също така чаша касис ви зарежда с 15% манган, 10% желязо и 10% калий от необходимия дневен прием. Сокът и маслото от касис са в по-концентрирана форма и помагат на организма да си набави добро количество важни витамини и минерали.

Предпазва от патогени

Антибактериалните свойства на касиса съдействат не само за преодоляване, но и за предотвратяване на вирусни заболявания. Японско изследване показва, че екстрактът от плода възпрепятства развитието на патогенни микроорганизми. Съдържащите се в него танин и антоцианин, помагат и за предпазване от уринарни инфекции, пише zdrave.to

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама