Горанов: Няма конфликт на интереси, използвайки жилището

15:55, 28 ное 18 / Политика 25 1573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Моята преценка е, че няма конфликт на интереси“. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпрос има ли конфликт на интереси, използвайки апартамент в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров Върховна касационна прокуратура започна днес извършване на проверка по случая, а от Горанов бяха снети писмени обяснения.

Още в петък финансовият министър поясни, че живее в апартамент, предоставен му от неговия кръстник. „Никога фирми, свързани с вече публично известния Иван Сариев не са получавали обществени поръчки и субсидии“, категоричен беше Горанов, опровергавайки някои медийни публикации.

Владислав Горанов дойде на днешното заседание в парламента, за да вземе участие в дебатите по второ четене на държавния бюджет за 2019 г. Той коментира и изразената готовност от страна на майките на деца с увреждания отново да излязат на протест, защото според социалните закони ще бъдат приети без необходимите средства.

„Не искам да има конфронтация по тази тема. Всичко, което поехме като ангажимент според нашите разбирания и оценки, които се свеждат до 150 млн. лв. повече за хора с увреждания, са изпълнени. Не съм участвал пряко в дебата в Социалната комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв начин не одобряват омбудсмана и част от майките н деца с увреждания. Тепърва анализираме откъде идва неразбирането, защото всички разговори, които съм имал с омбудсмана по повод на Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ, се свеждаха до това, че 2019 г., освен 150-те млн. лв., обещани от премиера, няма да се налагат допълни разходи. Ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и милиард. Обществото някога може да стигне и до тази сметка. Инструктирах моите експерти в работната група да се опитаме да направим така законодателството, че средствата в бюджета за 2019 г. да стигнат“, уточни финансовият министър, цитиран от БГНЕС.

Горанов поясни, че средствата за лична помощ са прехвърлени от бюджета на социалното министерство в централния бюджет, защото все още се очакват окончателните законодателни решения за технологията на предоставянето ѝ. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама