Най-голямото село в Кюстендилско прави подписка срещу честото спиране на тока

13:40, 28 ное 18 / Общество Сподели в: 25 401 Topnovini Автор: Topnovini
1

Жители на  най-голямото село в Кюстендилско-Яхиново, правят подписка срещу честите спирания на тока, каза кметът Софка Скоклева.

''Проблемът става много сериозен при застудяването последните дни, когато немалко от домакинствата се отопляват с климатици и с електрически уреди'', добави тя.

''Токът спира постоянно, а понякога - по 7-8 пъти за денонощие, оплакват се местните. През нощта в петък срещу събота спирането се оказало постоянно - за цялата нощ заради повреда в кабел при оборудваето на бензиностанция. Ако в ЧЕЗ не предприемат необходимите мерки да гарантират нормалното екелтроподаване, в Яхиново ще организират протест'', каза кметът. 

Подписката се разпространява в търговските обекти, заведенията, в пенсионерския клуб  и на други публични места, предаде БНР. Местните хора се заканват с гражданско неподчинение.

Яхиново е и селото с най-много мигранти в чужбина - около 800. Някои от тях ще се върнат за предстоящите празници. Ако и дотогава проблемът с тока не се реши, ситуацията ще стане нетърпима, казва кметицата. 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани