През октомври сме пътували най-много до Турция и Германия

12:30, 28 ное 18 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътуванията на български граждани в чужбина през октомври са 454 700, или с 3.6% повече от тези през същия месец на 2017 г.

Увеличение на пътуванията е отчетено към Турция, Германия, Испания, Австрия, Италия, Сърбия, Румъния и други. Същевременно намаляват пътуванията към Обединеното кралство, Гърция и Македония.

В сравнение с октомври 2017 г. e регистрирано увеличение при пътуванията с цел почивка и екскурзия и с други цели, докато тези със служебна цел остават на същото ниво, сочи статистиката.

През октомври посещенията на чужденци в България са 739 300, или с 3.8% повече в сравнение с октомври 2017 г. Регистрирано е увеличение при всички наблюдавани цели - пътувания с други цели, със служебна цел и с цел почивка и екскурзия.

От общия брой чужденци, посетили България през октомври, делът на гражданите от Европейския съюз е 55.5%. Увеличават се посещенията на граждани от Франция, Полша, Обединеното кралство, Германия и Румъния. Същевременно намаляват посещенията на граждани от Италия, Австрия и Гърция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама