Италианската полиция арестува бос на Камора

15:55, 27 ное 18 / Свят 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската полиция залови мафиотски бос, който беше в списъка на най-издирваните в страната, след като откри луксозното му скривалище край Неапол.

Антонио Орландо, за когото се предполага, че е най-големият играч в безмилостната Камора, се срещна с белезниците след 15 години на бягство, през което време продължи да дава заповеди на клана, съобщи полицията.

"Добрите времена свършиха" за 60-годишния мафиот, каза вътрешният министър Матео Салвини, когато се появи новината за ареста.

Агенти откриха заподозрения в апартамент в Муняно, който бил така оборудван, че да позволи на Орландо да поддържа форма - с бягаща бягаща пътека, сауна и солариум.

Даже под седалката на сауната било направено скривалище, съобщи полицията.

Орландо, който се готвел да се премести в друго скривалище, "вдигна ръцете си в знак за предаване", когато полицията нахлули в убежището му.

При обиска на апартамента били открити 6 000 евро в брой, както и някои от съобщения, които мафиотският бос получавал от лейтенантите си отвън, докато се крие.

Той бил издирван за подозрения за връзки с организираната престъпност, предаде БГНЕС.

Кланът се специализира в трафик на наркотици от Мароко и Испания, както и пране на пари, но има и богат опит в изнудване и убийства.

Шефовете на Камора управляват средиземноморското крайбрежие на Испания като "Коста Ностра" или "Нашето крайбрежие", имайки предвид сицилианската мафия "Коза Ностра", според италианския журналист Роберто Савиано, специалист по подземния свят на Неапол.

Местните медии съобщиха, че семейството на Орландо има сериозни връзки с брака с клана Нуволета - единствената група от Камора, която има връзка със сицилианската мафия в Корлеоне, станало синоним на мафията чрез популярните филми за кръстника дон Вито Корлеоне на Франкис Форд Копола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама