Очаква ли се поскъпване на шарана за Никулден

17:40, 27 ное 18 / Общество 25 350 Topnovini
1

Цената на рибата и специално на шарана няма да се повиши. Това уверяват търговци от Бургас две седмици преди Никулден, съобщи NOVA. По думите им, в момента има изобилие от риба и само рязко застудяване може да промени ситуацията на пазара.

"Хората са презапасени най-вече с чернокоп,паламуд. Имаше достатъчно внос от Турция, както и наш", заяви собственикът на магазин за риба Вълко Колев.

Цената на чернокопа, в зависимост от големината, е между 6 и 8 лв. за килограм, а на сафрида - 6 лв. Шаранът, който традиционно присъства на трапезата на Никулден, се продава за 6 лв. Бургазлии очакват цената му да се повиши точно за празника.

"Очаквам увеличение в цената, защото това си е българската действителност. Когато има голям празник, цените се вдигат", каза Ганчо Минчев.

Търговците обаче са уверени, че поскъпване на рибата и специално на шарана няма да има. Ако все пак цената му се повиши, ще е с не повече от 50 стотинки за килограм. Според тях най-добрият шаран за Никулденската трапеза тежи около 3 кг.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани