Доброволци помогнаха на пострадали от пожара в Момчиловци

11:00, 27 ное 18 25 1352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пострадалите семейства от пожара в Момчиловци вече имат покрив над главите си. Той е готов благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна.

Собственик на магазин за строителни материали от Пловдив пое инициативата и дари керемидите за целия покрив, предаде bTV. Примера му след това решили да последват много фирми и доброволци.

„Само за две седмици беше изграден нов покрив, благодарение на труда на много хора, при минусови температури, от местни майстори, приятели на семейството, хора с добри сърца. Всеки е помогнал с каквото може – кой със средства, кой с материали. Дървопреработващи фирми се включиха, дървеният материал също е от дарения”, разказа Сийка Суркова, кмет на с. Момчиловци.

В благотворителните инициативи за пострадалите семейства се включиха деца от местното училище, които събраха над 50 лв., както и ученици от Смолян. Доброволците успяха да съберат кухненски уреди, прибори и одеала.

Въпреки подкрепата, най-възрастната стопанка на дома – 74-годишната Шина Трампаджиева се тревожи най-много сега за сина си, тъй като заради стреса от пожара той отключва тежко заболяване и в момента е в болница.

„Само здрав син, само здраве и какво друго да ви кажа. Нужда от всичко има човек, но най-важното от здраве и благодарим на всички, на всички”, каза жената през сълзи.

Кампанията в помощ на пострадалите от Момчиловци продължава. Над  20 000 лв. ще са необходими за пълното възстановява на дома, в който живеят три семейства.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама