Да се върнеш при бившия е вредно за здравето

12:05, 26 ное 18 / Здраве 25 1137 Topnovini
1

Проучване на Университета в Мисури, публикувано в американското списание Family Relations, съобщава: „Хората, които възобновяват отношенията с предишните си партньори, по-често страдат от стрес, психични разстройство и депресии“, пише cosmopolitan.bg

В експеримента са взели участие 545 души от двата пола. Учените измервали нивото им на стрес и раздразнителност. При това всеки трети от тях се е разделял и след това се е събирал с половинката си.

Оказва се, че именно сред тази група хора е най-високото ниво на тревога. Един от авторите на изследването – Кайл Монк, доцент в катедрата по човешко развитие и семейна наука в Мисурския университет, обяснява този факт така. В подобни нестабилни отношения участниците постоянно са подложени на стрес, което се отразява негативно на психичното им състояние и ги прави по-уязвими за психични разстройства. Разбира се, когато не знаеш какво те очаква вечерта вкъщи – романтична вечеря или събран куфар в коридора, е трудно да останеш равнодушен.

Така че Монк те съветва добре да помислиш: ще се променят ли отношенията, ако започнете всичко отначало или ще доведат до същия финал? Ако намерението ти да опиташ отново все пак надделява, то най-добре е да започнете примирието с разговор и детайлно обсъждане кое и как трябва да се промени. Чак след това сваляй дрехите от гърба си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани