Тереза Мей помоли британците да подкрепят проекта за споразумение с ЕС

10:53, 25 ное 18 / Свят 25 862 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза ​​Мей призова  народа да подкрепи проекта за споразумение с Европейския съюз за условията на Брекзит, договорени от нейния кабинет. Текстът на отвореното писмо до бе публикуван в събота вечерта в основните вестници на страната.

"29 март следващата година Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз. Ще започне нова глава в живота на нашия народ и искам това да бъде момент на помирение, който гласува "за" или "против" изхода на Великобритания от ЕС и нека отново да се съберем като единна нация. За да постигнем това, сега трябва да ръководим Брекзит, подкрепяйки тази сделка ", пише Мей.

Проектозаконът за Брекзит има претенции от членовете на партията на премиера, от опозиционната Партия на труда и от съучастниците в парламента - Демократическата съюзническа партия.
Лидерът на синдикалистите в Аржентина Арлейн Фостър обеща, че TLF ще гласува против проекта за споразумение, ако бъде представен на парламента за гласуване в сегашния му вид. Шансовете, че министър-председателят няма да успее да осигури подкрепата на мнозинството депутати, се считат за доста високи.
Според The ​​Sunday Telegraph, както в Лондон, така и в Брюксел, понастоящем се налага да се работи по алтернативни споразумения за този конкретен случай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама