Мария Габриел бе преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП Жени

18:50, 24 ное 18 / Политика 25 1084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел днес бе преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП Жени на провеждащия се в Любляна конгрес на организацията, предаде БТА.

Тя спечели вота с най-много гласове и така ще бъде първи заместник-председател на Бюрото на ЕНП Жени за следващия тригодишен мандат, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

Номинацията на Мария Габриел е за доказаната ѝ отдаденост, упорита работа и ангажираност за по-силен глас на жените в Европа и по-голямото им представителство на ръководни позиции в политиката, икономиката и обществото въз основа на техните качества.

"Преизбирането ми за заместник-председател на ЕНП Жени приемам като оценка за работата ми в предишните два мандата, но и като отговорност да продължавам да отстоявам още по-решително каузите, свързани с правата на жените. Европа лидер означава да дадем равни възможности на всички да разгърнат своя потенциал, да покажат таланта и способностите си - това е в основата на нашия европейски подход, основан на ценности. Жените могат много да допринесат за нашата цифрова икономика и общество и съм решена да продължавам да работя за цифрова Европа, която обхваща и приобщава всички - и мъжете, и жените. Само заедно можем да оформим цифровото ни бъдеще и да постигнем успешна цифрова трансформация в полза на всички", коментира Мария Габриел след преизбирането ѝ на поста.

За председател на ЕНП Жени бе преизбрана единодушно Дорис Пак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама