Сергей Лавров: САЩ използват кризата в диалога между Русия и ЕС за увеличаване на военната активност

11:34, 24 ное 18 / Свят 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ се възползват от сегашната ситуация в диалога между Русия и ЕС за опасни военни действия по протежение на руските граници. Това се посочва в статиря на руския външен министър Сергей Лавров за португалския вестник „Publico“, цитиран от ТАСС.

"За съжаление, нездравословното положение на нашия общ континент продължава да бъде сериозна пречка за по-нататъшното укрепване на руско-португалското сътрудничество", каза той.
„Кризата в Украйна е резултат от геополитическите игри на САЩ и техните идеологически съмишленици в редица страни, както и слепотата на бюрокрацията на ЕС, атмосферата на доверие, която много руски и ключови европейски лидери работят в продължение на много години."

Според министъра на външните работи на Русия изключителната загриженост в Москва се дължи на факта, че "Брюксел не само се отказва от своите принципи и ценности, затваряйки очите си за въоръжения преврат в Киев, който свали демократично избрания президент, но и последва указанията от Вашингтон, присъединявайки се към антируските санкции".

Лавров също така изрази надежда, че мъдростта и здравият разум ще надделеят в крайна сметка, а отношенията на Русия с ЕС  се възстановяват въз основа на добросъседски отношения, предвидимост, честност и откритост.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама