Оставиха в ареста заподозрения за убийството на изчезналия преди месец мъж от Добрич

11:23, 24 ное 18 / Крими Сподели в: 25 1114 Topnovini Автор: Topnovini
1

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 56-годишния мъж, разследван за извършено убийство. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо районно управление на МВР – Добрич, за това, че на 31 октомври във вилна зона „Лозята“, по пътя Добрич - село Богдан, умишлено убил мъж от Добрич.

Жертвата на разследваното престъпление е 59-годишният Румен Райчев, който е бил в неизвестност от 31 октомври и обявен за издирване след сигнал на близките му. На 19 ноември тялото на издирвания е намерено до изоставен автомобил във вилна зона „Лозята“.

Окръжният съд прецени, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съдът счете, че неналагането на най-тежката мярка за процесуална принуда би довело до реалната опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

Според разследващи, Иван Ж. (заподозреният за убийство) и Румен Райчев са се познавали. Иван буквално е скачал върху него докато му раздроби ребрата , добавят те. Румен е убит в първия ден на изчезването си - 31 октомври.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани