САЩ: Изменението на климата е причината за горските пожари

11:20, 24 ное 18 / Свят 25 1735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската администрация публикува  общ доклад от правителствените агенции за климатичните промени, като заяви, че ефектите вече се усещат в страната. Създателите на доклада вярват, че горските пожари и ураганите са станали по-чести в Съединените щати поради тази причина.

Средната температура в света се е увеличила с около 1 градус по Целзий от 1901-а до 2016-а година.

"Затоплянето, наблюдавано през миналия век, може да се обясни само с влиянието на човешката дейност, по-специално от емисиите на парникови газове, които оказват въздействие върху климата", се казва в доклада.

Президентът на САЩ многократно изрази съмнения, че изменението на климата на Земята се дължи на излагането на човека. Така че, през октомври, в интервю за CBS, той заяви, че има учени, които не са съгласни с теорията за глобалното затопляне. Според него някои изследователи могат да заемат една или друга позиция по въпросите на изменението на климата, ръководени от политически мотиви.
През юни 2017-а година Тръмп обяви, че страната му се оттегля от Парижкото споразумение за климата, тъй като прилагането на разпоредбите на това споразумение може да доведе до загуба на 2,7 милиона работни места за Съединените щати до 2025-а година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама