Арести при операция срещу сексуалната експлоатация на деца в няколко града

16:05, 23 ное 18 25 2318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална експлоатация на деца. Операцията на служители от отдел „Киберпрестъпност“ - ГДБОП е проведена в градовете Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Мъжете са арестувани в средата на ноември за притежание и разпространение чрез “P2P” мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални сцени на детска сексуална експлоатация.

В пет жилища, обитавани от задържаните, киберекспертите са установили огромно количество /над 2 терабайта/ видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5 - 9 години. На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видеофайлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца.

Мъжете са развивали дейността си от около и над 3 години.

На адрес в ж.к. “Люлин“ в София, под наблюдението на СРП, разследващите задържали 43-годишен, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца. Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици.

43-годишният стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама