За шеста поредна година бе връчен призът „Любим учител“ 2018 в Благоевград

13:40, 23 ное 18 / Култура 25 1077 Шрифт:
Topnovini

Заместник-кметът на Благоевград Иво Николов връчи специални награди на директора на благоевградското 8 СУ „Арсени Костенцев“, Сергей Биров за „Иновативно училище“ и на Христо Йорданов – Спортно училище, гр. Сандански за „Активна работа с деца“ по време на традиционния конкурс. Той поздрави организатори, участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Поздравявам Ви за идеята на конкурса, за провеждането и отличната организация. На учителите пожелавам да бъдат отлични педагози и приятели на нашите деца!“ каза в словото си заместник-кметът.

Призове бяха връчени от зам.-областния управител Иван Стоянов, зам.-ректора на ЮЗУ „Н.Рилски“ - проф. д-р Антон Стоилов, Иво Андров и г-жа Томова.
В категория “Любим учител в Пиринско“ 2018 на първо място отличиха Величка Даскалова, преподавател в училище „Никола Вапцаров“ Хаджидимово, на второ място- Ирена Стамболиева от благоевградското СУ „Кузман Шапкарев“ , а на трето място - Даниела Коюмджиева ЗПГ „Климент Аркадиевич Тимирязев“ гр. Сандански. Призове за най-добро училище получиха СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, на второ място бе класирано СУ „Кузман Шапкарев“, Благоевград, а на трето Спортно училище гр. Сандански.

В конкурса за „Най-добро есе“ бе отличен преподавателят Заприна Глушкова от СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

Учителите ветерани също не бяха забравени, почетни награди бяха връчени на Севда Борисова, Любима Димитрова и Катерина Марчева.

Възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха организирали благотворителен базар на ръчно изработени от тях сувенири, картички и други произведения в помощ на 14-годишния ученик Иван Христов .От клуба по спортни танци "Импулс" бяха подготвили програма в знак на уважение към преподавателите. Възпитаници от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград бяха подготвили кетеринга за церемонията „Любим учител“ 2018.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година и има за цел да даде възможност на учащи и родители да изразят вниманието и любовта си към любимия учител, да популяризира добрите практики в образованието и просветата.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама